Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γιατί μια επανακαταμέτρηση των ψήφων είναι ανούσια
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γιατί μια επανακαταμέτρηση των ψήφων είναι ανούσια

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γιατί μια επανακαταμέτρηση των ψήφων είναι ανούσια

Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να αναδείχθηκε νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ, ωστόσο ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ δεν σκοπεύει να «παραδώσει τα όπλα» τόσο εύκολα. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι μια επανακαταμέτρηση των ψήφων θα βοηθήσει να κρατήσει τον Μπάιντεν έξω από τον Λευκό Οίκο, αλλά όσο συχνά κι αν γίνεται αυτό, ειδικά για πολιτειακούς και τοπικούς υποψηφίους, μόνο τρεις φορές τις τελευταίες δύο δεκαετίες άλλαξαν το αποτέλεσμα και καμία φορά για προεδρικές εκλογές.

Σε μια επανακαταμέτρηση, οι αρχές επαναλαμβάνουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των ψήφων. Είναι ένα σχετικά κοινό χαρακτηριστικό των εκλογών των ΗΠΑ, αν και σπάνια σε προεδρικές αναμετρήσεις.

«Οι απογραφές είναι ρουτίνα», δήλωσε η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής William & Mary, Ρεμπέκα Γκριν στο πρακτορείο Reuters. Είπε ότι συνήθως δείχνουν ότι η πρώτη μέτρηση είναι αρκετά ακριβής, αν και με μικρές αποκλίσεις, που συχνά προκαλούνται από διαφορετικές κρίσεις σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των ψήφων.

Οι πολιτείες χειρίζονται τις μετρήσεις με διαφορετικό τρόπο, αλλά η διαδικασία καταλήγει κυρίως στον υπολογισμό των ψήφων.

Στη Τζόρτζια, η τελευταία καταμέτρηση βάζει τον Μπάιντεν μπροστά από τον Τραμπ με περίπου 12.000 ψήφους, 49,5% έως 49,3%, με το 99% των αναμενόμενων ψηφοφοριών να μετράνε.

Οι ψηφοφόροι εκεί που εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως χρησιμοποίησαν ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας, μέσω οθόνης αφής που παρήγαγε χάρτινα ψηφοδέλτια που τροφοδοτήθηκαν σε σαρωτή και μετρήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!