Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γέλεν και Πάουελ θα προειδοποιήσουν τη Γερουσία για επιβράδυνση της ανάκαμψης λόγω Δέλτα
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γέλεν και Πάουελ θα προειδοποιήσουν τη Γερουσία για επιβράδυνση της ανάκαμψης λόγω Δέλτα

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Γέλεν και Πάουελ θα προειδοποιήσουν τη Γερουσία για επιβράδυνση της ανάκαμψης λόγω Δέλτα

Οι δύο κορυφαίοι υπεύθυνοι χάραξης οικονομικής πολιτικής της Αμερικής θα προειδοποιήσουν τους βουλευτές την Τρίτη ότι η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού έχει επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη, αλλά θα εκφράσυν αισιοδοξία για τη συνολική τροχιά της οικονομίας, σύμφωνα με προετοιμασμένες παρατηρήσεις.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν και ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ θα καταθέσουν ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας καθώς η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, με τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού και τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες τιμές εν μέσω μιας αναζωπυρωμένης πανδημίας. Το Κογκρέσο αντιμετωπίζει επίσης μια σειρά από νομοθετικές προκλήσεις τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην οικονομία. Περιλαμβάνουν την επέκταση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, την αύξηση του ορίου χρέους για την πρόληψη της αθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεων του έθνους και την έγκριση των πακέτων υποδομών και δικτύων κοινωνικής ασφάλισης του προέδρου Μπάιντεν.

«Ενώ η οικονομία μας συνεχίζει να επεκτείνεται και να ανακαταλαμβάνει ένα σημαντικό μερίδιο των θέσεων εργασίας που χάθηκαν το 2020, σημαντικές προκλήσεις από την παραλλαγή Delta εξακολουθούν να καταστέλλουν την ταχύτητα της ανάκαμψης και παρουσιάζουν ουσιαστικά εμπόδια σε μια ζωντανή οικονομία», θα πει η κ. Γέλεν, στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις της. «Παρ’ όλα αυτά, παραμένω αισιόδοξη για τη μεσοπρόθεσμη τροχιά της οικονομίας μας και αναμένω ότι θα επιστρέψουμε στην πλήρη απασχόληση το επόμενο έτος».

Η κατάθεση και οι ομιλίες θα προσφέρουν στην κ. Γέλεν και στον κ. Πάουελ μια ευκαιρία να πιέσουν δημόσια τους βουλευτές να αναλάβουν δράση για να αυξήσουν ή να αναστείλουν το ανώτατο όριο δανεισμού της χώρας και να προειδοποιήσουν για τις καταστροφικές συνέπειες εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!