Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ-εκλογές:Το μετέωρο βήμα των ΜΜΕ στις προβλέψεις για νικητή
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ-εκλογές:Το μετέωρο βήμα των ΜΜΕ στις προβλέψεις για νικητή

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ-εκλογές:Το μετέωρο βήμα των ΜΜΕ στις προβλέψεις για νικητή

Καθώς η «επομένη των εκλογών» μοιάζει με μια μέρα χωρίς τέλος, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα παρακολουθούν από πολύ κοντά την καταμέτρηση, αλλά διστάζουν να κάνουν τολμηρές προβλέψεις για τον νικητή, προσπαθώντας να αποφύγουν τυχόν ολισθήματα.

Το βράδυ της Τετάρτης, στις 23.20, μόνο το Fox News, το συντηρητικό κανάλι που παρακολουθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακηρύσσει νικητή στην Αριζόνα τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ εξεμάνη, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Αν χάσει την Πολιτεία αυτή, την οποία είχε κερδίσει το 2016, περιορίζονται σοβαρά οι πιθανότητές του για μια δεύτερη τετραετία στον Λευκό Οίκο. Ο Τζέισον Μίλερ, πολιτικός σύμβουλος του προέδρου, έκαναν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο Fox News –πολλοί παρουσιαστές του άλλωστε δηλώνουν ανοιχτά υποστηρικτές του προέδρου– ζητώντας να ανακαλέσουν την πρόβλεψη για την Αριζόνα. Ο γαμπρός του, ο Τζάρεντ Κούσνερ,τηλεφώνησε ακόμη και στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πρόεδρο του ομίλου Fox. Εις μάτην… Το Fox News εξακολουθεί να επιμένει, το μοναδικό ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα δίκτυα.

Για να πάρει αυτήν την απόφαση, το Fox News βασίστηκε στο λεγόμενο “decision desk”, μια ομάδα δεκάδων στατιστικολόγων και αναλυτών οι οποίοι τροφοδοτούν το δίκτυο με εκτιμήσεις, προβλέψεις και αποτελέσματα. Τέτοιες ομάδες έχουν άλλωστε όλοι οι ανταγωνιστές του.

Το 2018 το Fox News είχε και πάλι ξεχωρίσει όταν ανακοίνωσε, πολλές ώρες πριν από τα αντίπαλα δίκτυα, ότι οι Δημοκρατικοί απέσπασαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!