Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Έκκληση στον Τραμπ να μοιραστεί τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με τον Μπάιντεν
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Έκκληση στον Τραμπ να μοιραστεί τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με τον Μπάιντεν

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Έκκληση στον Τραμπ να μοιραστεί τα δεδομένα για τον κορωνοϊό με τον Μπάιντεν

Οι ιατρικές αρχές των ΗΠΑ κάλεσαν χθες Τρίτη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μοιραστεί τα κρίσιμα δεδομένα για τον κορωνοϊό με την ομάδα του επερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ούτως ώστε να αποφευχθούν περιττές, θανατηφόρες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που απειλεί να κατακλύσει τα νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο.

Η ασυνήθιστη επίπληξη, ήρθε με τη μορφή ανοιχτής επιστολής από τρεις κορυφαίους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, απουσία συντονισμένης εθνικής στρατηγικής.

«Τα δεδομένα και οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την προμήθεια θεραπευτικών, προμηθειών τεστ, προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό, αναπνευστήρων, τη χωρητικότητα των νοσοκομειακών κρεβατιών και της διαθεσιμότητας του εργατικού δυναμικού, έτσι ώστε να προγραμματιστεί περαιτέρω ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, πρέπει να κοινοποιηθούν για να σώσουν αμέτρητες ζωές», αναφέρεται στην επιστολή , υπογεγραμμένη από τους επικεφαλής της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, της Αμερικανικής Ένωσης Νοσηλευτών και της Αμερικανικής Ένωσης Νοσοκομείων.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε μία ημέρα αφότου ο Μπάιντεν, ο νικητής στις ταραχώδεις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, προειδοποίησε ότι «περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν» εάν ο νυν πρόεδρος συνεχίσει να εμποδίζει την ομαλή διαδοχή της επόμενης κυβέρνησης τον Ιανουάριο.

Ο δρ. Βίβεκ Μέρθι, εκ των προέδρων της ειδικής ομάδας για τον κορωνοϊό του Μπάιντεν, δήλωσε χθες Τρίτη ότι αυτός και άλλοι ιατρικοί σύμβουλοι δεν είναι σε θέση να συζητήσουν για την πανδημία με τους σημερινούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, ένα εμπόδιο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την απάντηση των ΗΠΑ στον ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!