Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Εχθρικοί στους μετανάστες οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Εχθρικοί στους μετανάστες οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Εχθρικοί στους μετανάστες οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι

Οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο εχθρικοί απέναντι στους παράτυπους μετανάστες, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, μια τάση την οποία το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στην προσπάθειά του να ανακτήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Τα ευρήματα, που βασίστηκαν σε σφυγμομετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί συσπειρώνονται όλο και πιο πολύ γύρω από τις σκληροπυρηνικές απόψεις του πρώην προέδρου για την μετανάστευση, παρότι η υπόλοιπη χώρα έχει γίνει πιο φιλόξενη.

Το 77% των Ρεπουμπλικανών απάντησε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 18 ως τις 24 Φεβρουαρίου ότι θέλει περισσότερη περίφραξη κατά μήκος του νότιου συνόρου με το Μεξικό, ένα ποσοστό αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2015.

Και το 56% δεν θέλει οι παράτυποι μετανάστες να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ιθαγένεια, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με μια δημοσκόπηση του 2018.

Οι Ρεπουμπλικανοί εκφράζουν όλο και περισσότερο έντονη ανησυχία για την μετανάστευση καθώς ροές από ασυνόδευτα παιδιά και οικογένειες συνεχίζουν να εμφανίζονται στο σύνορο των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Το 22% των Ρεπουμπλικανών απάντησε σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 10-11 Μαρτίου ότι θεωρεί πως η μετανάστευση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, κατά 7% μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις αρχές Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!