Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Άνοδος στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για τρίτη εβδομάδα
[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Άνοδος στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για τρίτη εβδομάδα

[Η Ναυτεμπορική]: ΗΠΑ: Άνοδος στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για τρίτη εβδομάδα

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 σε εποχικά προσαρμοσμένα νούμερα, ειδικότερα σε 362.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 335.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Οι αξιώσεις αυξάνονται, με τους οικονομολόγους να κατηγορούν μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των άγριων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και τον τυφώνα Άιντα, που έπληξαν τις ακτές του Κόλπου στα τέλη Αυγούστου και προκάλεσαν πλημμύρες ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η συνεχής αύξηση υποδηλώνει επίσης ότι μια αναζωπύρωση των λοιμώξεων COVID-19, που οφείλεται στην παραλλαγή Delta της Covid-10, θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις, οι οποίες μειώθηκαν από τα ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020, παραμένουν πολύ πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Με την οικονομική δραστηριότητα να φαίνεται να αυξάνεται αφού περιορίστηκε από το τελευταίο κύμα κορωνοϊού, οι αξιώσεις είναι πιθανό να μειωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι λοιμώξεις υποχωρούν, αν και οι θάνατοι παραμένουν υψηλοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!