Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Τουρισμού-ΞΕΕ: Καθοριστική για την τουριστική βιομηχανία η εξέλιξη των εμβολιασμών
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Τουρισμού-ΞΕΕ: Καθοριστική για την τουριστική βιομηχανία η εξέλιξη των εμβολιασμών

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Τουρισμού-ΞΕΕ: Καθοριστική για την τουριστική βιομηχανία η εξέλιξη των εμβολιασμών

Πολύ κρίσιμη για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας καταγράφεται η εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να σημειώνει ότι δεν μπορούμε να οραματιστούμε το μέλλον αν δεν θωρακίσουμε το παρόν, όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της εκδήλωσης του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα». Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αν δεν επιτευχθεί 70% ανοσία.

«Φοβάμαι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι από την ταχύτερη δυνατή πρόοδο των εμβολιασμών εξαρτάται το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό Τουρισμό. Η προστασία της υγείας με τη συμβολή όλων μας είναι το απαραίτητο υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να κτιστεί στέρεα το μέλλον του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Υπό το πρίσμα αυτό και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αφού με τη σειρά της στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, υπογράμμισε ότι μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς, σε συνδυασμό με τις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Αμερικής μπορούν να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στο τέλος της φετινής χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!