Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Προστασίας Πολίτη-Εργασίας: Σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Προστασίας Πολίτη-Εργασίας: Σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Προστασίας Πολίτη-Εργασίας: Σειρά δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

«Για την κυβέρνηση το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα. Είναι ένα θέμα που αποφασίσαμε να φέρουμε στο φως. Να ενθαρρύνουμε τα θύματα, να δημιουργήσουμε δομές υποδοχής και υποστήριξής τους, να μιλήσουμε ανοιχτά και να δράσουμε» επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των κυβερνητικών δράσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τετάρτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε τη δημιουργία πιλοτικών γραφείων σε αστυνομικά τμήματα, όπου «εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό θα υποδέχεται με τρόπο οργανωμένο τις καταγγελίες και τα θύματα». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας». Πρόσθεσε δε ότι «τα πιλοτικά γραφεία θα δημιουργηθούν αρχικά σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής ενώ η επιλογή των τμημάτων έγινε με μία σειρά κριτηρίων, μεταξύ των οποίων ο πληθυσμός της περιοχής που βρίσκεται το τμήμα, ο αριθμός των καταγγελιών, οι δυνατότητες των Τμημάτων».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, το πρώτο πιλοτικό γραφείο στη Δυτική Αθήνα θα δημιουργηθεί στο Περιστέρι όπου και έγινε η εκδήλωση, στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε πως προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι με τις δράσεις που αναπτύσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες«να ανοίξουν τα στόματα, τα θύματα να καταγγείλουν τη βία». Ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η υποστήριξη των θυμάτων αποτελεί καθήκον μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!