Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Παιδείας: Απουσία και εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Παιδείας: Απουσία και εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Παιδείας: Απουσία και εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις

Την αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις και την υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη αποφάσισε χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέχεια της απόφασης της της υπουργού και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, το υπουργείο εξέδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργο.

Ειδικότερα, σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργο, προβλέπονται τα εξής:

  • Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
  • Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  • Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
  • Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!