Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Μετανάστευσης: Μνημόνιο Συνεργασίας με UNICEF- «Μαζί στη μάχη για μια ασφαλή γέφυρα γνώσης»
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Μετανάστευσης: Μνημόνιο Συνεργασίας με UNICEF- «Μαζί στη μάχη για μια ασφαλή γέφυρα γνώσης»

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Μετανάστευσης: Μνημόνιο Συνεργασίας με UNICEF- «Μαζί στη μάχη για μια ασφαλή γέφυρα γνώσης»

Με σύνθημα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» η UNICEF και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσαν τα χέρια και μπαίνουν μαζί στη μάχη για την ομαλή και αποτελεσματική είσοδο των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στον κόσμο της γνώσης, εξασφαλίζοντας το πανανθρώπινο, αυτό δικαίωμα, για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) στην Ελλάδα, κ. Λουτσιάνο Καλεστίνι, έβαλαν τις υπογραφές τους σε ένα καινοτόμο Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα αποτελέσει το πλαίσιο για την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος – γέφυρα και θα συνδέσει την άτυπη με την τυπική εκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα που φιλοδοξεί να ανοίξει μια λεωφόρο εκπαίδευσης για όλους, προϊόν εντατικών διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τελικός σταθμός αυτής της κοινής διαδρομής, ένα σχολείο που θα περιλαμβάνει όλους και θα ανήκει σε όλους.

«Η πρωτοβουλία μας είναι αποτέλεσμα μακράς εμπειρίας επί του πεδίου και αποσκοπεί σε μια πραγματική και όχι κατ’ επίφασιν εκπαίδευση, σε ένα περιβάλλον ισότητας και ίσων ευκαιριών», δήλωσε η κ. Σοφία Βούλτεψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!