Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Οικονομικών: Η προστασία πρώτης κατοικίας καταργήθηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Οικονομικών: Η προστασία πρώτης κατοικίας καταργήθηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Οικονομικών: Η προστασία πρώτης κατοικίας καταργήθηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακριβώς αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει, για πολλοστή φορά, στην προσφιλή σε αυτόν τακτική του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς καταργήθηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε ο Νόμος 4346/2015, ο οποίος έθεσε ως καταληκτική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου 2018. Τελικά, τον Φεβρουάριο του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την προστασία, με τον νόμο 4592/2019.Άρα, παύει η όποια προστασία 1ης κατοικίας εκείνη την ημερομηνία», επισημαίνει.

Ακολούθως, όπως δηλώνει το υπουργείο, ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε έναν άλλο Νόμο με τίτλο περί προστασίας της 1ης κατοικίας, όμως νομικά απέκλειε όλους όσοι είχαν «κόκκινο» δάνειο μετά την 31η/12/2018 και όσους δεν πληρούσαν μια σειρά κριτηρίων επιλεξιμότητας, ενώ από τις εκατοντάδες χιλιάδες που είχαν κόκκινα δάνεια, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και ψήφισε να «προστατεύσει» μόλις 90.000. Στην πράξη όμως, κανείς τους δεν μπορούσε να υποβάλει αίτηση, γιατί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ τούς ζητούσε δικαιολογητικά που αδυνατούσαν να προσκομίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!