Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης: Εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία για το προσωπικό
[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης: Εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία για το προσωπικό

[Η Ναυτεμπορική]: Υπ. Ανάπτυξης: Εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία για το προσωπικό

Σε άμεση εφαρμογή τίθεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η εκ περιτροπής εργασία με δυνατότητα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας.

Ειδικότερα, με απόφαση του με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, οι διευθύνσεις του υπουργείου κατανέμουν το προσωπικό σε δύο ομάδες που εργάζονται εκ περιτροπής, σε εβδομαδιαία βάση, στην υπηρεσία και σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σύνθεση του προσωπικού και τα αντικείμενα της Υπηρεσίας.

Για τον καθορισμό των ομάδων λαμβάνεται υπ’ όψιν το σύνολο του προσωπικού της Διεύθυνσης, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που τελούν σε άδεια ειδικού σκοπού και οι υπάλληλοι που έχουν λάβει την ειδική άδεια απουσίας με βάση το 25ο άρθρο της από 14-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι υπάλληλοι που θα εργάζονται σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης, περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και είναι άμεσα διαθέσιμοι για κάλυψη τυχόν υπηρεσιακών αναγκών Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι μεριμνούν για την συστηματική παρακολούθηση και έγκαιρη εκπλήρωση του ανατιθέμενου έργου.

Με την ίδια απόφαση, υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις κείμενες διατάξεις, δηλαδή καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία, όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, βαριά πνευμονοπάθεια και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, μπορούν να απουσιάζουν δικαιολογημένα με ειδική άδεια εφ’ όσον δεν απουσιάζουν ήδη από την Υπηρεσία τους για τον λόγο αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!