Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ιορδανία προειδοποιεί για ένα «θερμό καλοκαίρι» το Ισραήλ
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ιορδανία προειδοποιεί για ένα «θερμό καλοκαίρι» το Ισραήλ

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ιορδανία προειδοποιεί για ένα «θερμό καλοκαίρι» το Ισραήλ

Πιθανή προσάρτηση της Δυτικής Οχθης από το Ισραήκ, θα αποτελέσει απειλή για την εξελιξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Παλαιστίνη, προειδοποιεί η Ιορδανία. Στιγμιότυπο από παλαιότερες συγκρούσεις Ισραηλινών με Παλαιστινίους, στη Δυτική Όχθη. (φωτό αρχείου,πηγή: REUTERS)

Η προσάρτηση στο Ισραήλ τμημάτων της Δυτικής ‘Οχθης συνιστά “πρωτόγνωρη απειλή για την ειρηνευτική διαδικασία”, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με τον Σαφάντι, μια τέτοια προσάρτηση κινδυνεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε μια “μακρά και επώδυνη” σύγκρουση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει από την 1η Ιουλίου για την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, που προβλέπει την προσάρτηση στο Ισραήλ της Κοιλάδας του Ιορδάνη και εβραϊκών οικισμών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο της επιφάνειας της Δυτικής ‘Οχθης, παλαιστινιακού εδάφους κατεχόμενου από το εβραϊκό κράτος.

Η Ιορδανία, η μόνη αραβική χώρα μαζί με την Αίγυπτο που έχει συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος αν το τελευταίο πραγματοποιήσει τα σχέδιά του όσον αφορά την προσάρτηση.

Σήμερα, το ελικόπτερο του Ιορδανού υπουργού Εξωτερικών προσγειώθηκε στη Μουκάτα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, για να μεταφέρει το μήνυμα του βασιλιά στον Μαχμούντ Αμπάς σε αυτή τη σπάνια επίσκεψη του επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας και την πρώτη στη Ραμάλα ξένου υψηλόβαθμου αξιωματούχου από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!