Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιορδανία: Καταδίκη για την απόπειρα ανατροπής του βασιλιά Αμπντάλα
[Η Ναυτεμπορική]: Ιορδανία: Καταδίκη για την απόπειρα ανατροπής του βασιλιά Αμπντάλα

[Η Ναυτεμπορική]: Ιορδανία: Καταδίκη για την απόπειρα ανατροπής του βασιλιά Αμπντάλα

Δικαστήριο της Ιορδανίας καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών δύο πρώην αξιωματούχους που κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανατροπής του βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ υπέρ του ετεροθαλούς αδελφού του πρίγκιπα Χάμζα, προκαλώντας μία πρωτοφανή για το χασεμιτικό βασίλειο κρίση τον Απρίλιο.

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση,ο πρίγκιπας Χάμζα δεν δικάσθηκεστην δίκη μαζί με τον Μπάσεμ Αουαντάλα, πρώην διευθυντή των βασιλικών υπηρεσιών και τον Σέριφ Χασάν μπεν Ζαΐντ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για επίθεση κατά της ασφάλειας της ιορδανικής κοινωνίας και υποκίνηση σε στάση και δήλωσαν αθώοι.

Σήμερα, το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για δράση κατά του πολιτικού συστήματος του βασιλείου, για ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλεια και για στάση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρίγκιπας Χάμζα «ήταν αποφασισμένος να κορέσει την προσωπική του φιλοδοξία παραβιάζοντας τα έθιμα και το χασεμιτικό Σύνταγμα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρίγκιπας Χάμζα επεδίωξε στο πλαίσιο αυτό να εξασφαλίσει την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο καταδικασθέντες διατηρούν στενούς δεσμούς με το Ριάντ: ο Μπάσεμ Αουαντάλα έχει την σαουδαραβική υπηκοότητα και ο Σέριφ Χασάν μπεν Ζαΐντ υπηρέτησε ως απεσταλμένος στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση και εξέφρασε την «πλήρη» υποστήριξή της στο ιορδανό μονάρχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!