Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Ο ιός γίνεται πιο επικίνδυνος
[Η Ναυτεμπορική]: Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Ο ιός γίνεται πιο επικίνδυνος

[Η Ναυτεμπορική]: Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Ο ιός γίνεται πιο επικίνδυνος

Η υγειονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία «απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη», καθώς εξαπλώνονται, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Ο ιός δεν έχει κουραστεί ακόμη, αντίθετα, δέχεται ώθηση» με το βρετανικό και το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λόταρ Βίλερ. «Η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη», προειδοποίησε, περιορίζοντας τις ελπίδες για μια γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων απέναντι σ’ έναν ιό που έχει γίνει «πιο επικίνδυνος».

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ είχε αφήσει χθες, Πέμπτη, ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για πιθανή επαναλειτουργία των σχολείων πριν το τέλος του μήνα.

Η κ. Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων θα συναντηθούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν την πιθανότητα άρσης κάποιων περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Ωστόσο η εξάπλωση των νέων, παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού θέτει εν αμφιβόλω το ενδεχόμενο αυτό.

Τα παραλλαγμένα αυτά στελέχη «δεν κυριαρχούν ακόμη» στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Βίλερ. Το βρετανικό στέλεχος αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 6% των κρουσμάτων που εντοπίζονται, όμως πλέον έχουν καταγραφεί κρούσματά του σε 13 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 2,264 εκατομμύρια κρούσματα και 60.597 θάνατοι από covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!