Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο – Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από επτά δημοφιλή ελληνικά νησιά
[Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο – Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες  από επτά δημοφιλή ελληνικά νησιά

[Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο – Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από επτά δημοφιλή ελληνικά νησιά

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από επτά ελληνικά νησιά θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες από τις τέσσερις το ξημέρωμα της προσεχούς Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σάαπς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του ΒΒC τα ελληνικά νησιά που επηρεάζονται από τη νέα ταξιδιωτική οδηγία για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράδει τα υψηλότερα ημερήσια νέα περιστατικά κρουσμάτων από τα τέλη του περασμένου Μαΐου είναι η Κρήτη, η Λέσβος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Τήνος και η Ζάκυνθος

Ο κ. Shapps είπε ότι τα «βελτιωμένα δεδομένα» επέτρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο να εντοπίσει τον κίνδυνο στα νησιά, παρέχοντας ευελιξία να τα προσθέσει ή να τα αφαιρέσει καθώς αλλάζουν τα ποσοστά μόλυνσης.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ουαλία από έξι ελληνικά νησιά πρέπει να έχουν ήδη καραντίνα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Σκωτίας επέβαλε περιορισμούς στους ταξιδιώτες οι οποίοι φθάνουν στο Εδιμβούργο, προερχόμενη από την Ελλάδα.

Αντίθετα, η Βόρεια Ιρλανδία εξακολουθεί να διατηρεί την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Μιλώντας σε βουλευτές των Κοινοτήτων, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών είπε ότι : «Μέσω της χρήσης βελτιωμένων δεδομένων θα είμαστε πλέον σε θέση να εντοπίσουμε τον κίνδυνο σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία για την προσθήκη ή την αφαίρεσή τους – διακριτές από την ηπειρωτική χώρα – ως τα ποσοστά μόλυνσης αλλάζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!