Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο: Το 1/4 του συνολικού πλούτου στο 1% του πληθυσμού
[Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο: Το 1/4 του συνολικού πλούτου στο 1% του πληθυσμού

[Η Ναυτεμπορική]: Ηνωμένο Βασίλειο: Το 1/4 του συνολικού πλούτου στο 1% του πληθυσμού

Το 1% του πληθυσμού στη Μεγάλη Βρετανία κατέχει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού πλούτου, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής ανισότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με μελέτη του think tank Resolution Foundation,όπως αναφέρει ο Guardian και επικαλείται η ΕΡΤ, το 1% των κατοίκων συγκεντρώνει 800 δισεκατομμύρια λίρες παραπάνω από το ποσό που κατέγραψαν τα επίσημα στατιστικά της χώρας. Οι ερευνητές μάλιστα σημειώνουν ότι η μεγάλη διαφορά στα ποσά είναι μια συντηρητική εκτίμηση και πιθανότατα ο πλούτος που συγκεντρώνει το ελάχιστο αυτό ποσοστό του πληθυσμού να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω εκκλήσεων προς τους υπουργούς να εξετάσουν τον νέο φόρο πολυτελείας και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στις ήδη υπάρχουσες εισφορές, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Οι ερευνητές του think tank ανακάλυψαν ότι περίπου το 5% του συνολικού πλούτου που κατέχουν τα πολύ εύπορα νοικοκυριά «χάθηκε» από τα επίσημα στοιχεία. Βρέθηκε όμως συγκρίνοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που συνέταξε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών με δεδομένα από την λίστα με τους πιο πλούσιους των Sunday Times.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα επίσημα δεδομένα δεν περιλάμβαναν τα περιουσιακά στοιχεία των πολύ πλούσιων νοικοκυριών. Τα νέα στοιχεία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μερίδιο του συνολικού πλούτου του Ηνωμένου Βασιλείου που κατέχει το 1%, αυξάνοντάς το κατά ένα τέταρτο, δηλαδή από 18% σε 23%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!