Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ινδία βάζει στοπ στα κρυπτονομίσματα και φτιάχνει δικό της ψηφιακό νόμισμα
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ινδία βάζει στοπ στα κρυπτονομίσματα και φτιάχνει δικό της ψηφιακό νόμισμα

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ινδία βάζει στοπ στα κρυπτονομίσματα και φτιάχνει δικό της ψηφιακό νόμισμα

Ο ινδός πρόεδρος Ναρέντρα Μόντι με την πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Οι δύο χώρες αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα δικά τους εθνικά ψηφιακά νομίσματα.

Μπορεί διάφορες μικρές χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ να βλέπουν στα κρυπτονομίσματα μια ευκαιρία ανάπτυξης της οικονομίας τους όμως οι μεγάλες και ισχυρές χώρες έχουν όπως φαίνεται αντίθετη άποψη. Η Κίνα κατέστησε παράνομες όλες τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα και τον ίδιο δρόμο ακολουθεί η Ινδία.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο ένα νόμο που θα απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων ενώ παράλληλα θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Στον νόμο αυτό υπάρχουν κάποιες μικρές και πολύ περιορισμένου εύρους εξαιρέσεις της χρήσης κρυπτονομισμάτων στην Ινδία μέχρις ότου να δημιουργηθεί το εθνικό ψηφιακό νόμισμα.

«Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να καταστρέψουν την νεολαία μας» δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Η κεντρική τράπεζα της χώρας σε ανακοίνωσης της κάνει λόγο για «σοβαρές ανησυχίες στην μακροοικονομική και γενικότερη οικονομική σταθερότητα».

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Τζον Κάνλιφ υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομική κατάρρευση την οικονομία μιας χώρας. Η Τράπεζα της Αγγλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας σχεδιάζουν τη δημιουργία εθνικού ψηφιακού νομίσματος το οποίο μπορεί να κυκλοφορήσει πιθανώς εντός του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!