Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Ινδία στα βήματα της Κίνας: Διευρύνει τη χρήση εφαρμογής ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: H Ινδία στα βήματα της Κίνας: Διευρύνει τη χρήση εφαρμογής ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: H Ινδία στα βήματα της Κίνας: Διευρύνει τη χρήση εφαρμογής ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό

Η Ινδία κινείται με ταχείς ρυθμούς προς την κατεύθυνση μας υποστηριζόμενης από το κράτος εφαρμογής ιχνηλάτησης επαφών για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προκαλώντας εντυπώσεις πως κινείται στα βήματα της Κίνας για τη χρήση μεθόδων κοινωνικού ελέγχου υψηλής τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι προωθεί την εφαρμογή, Aarogya Setu, ή «Γέφυρα Υγείας» ως «κλειδί» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με πάνω από 70.000 κρούσματα ήδη, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα εντός μιας εβδομάδας.

Όπως πολλές εφαρμογές που αρχίζουν να διατίθενται ανά τον κόσμο, το Aarogya Setu χρησιμοποιεί σήματα Bluetooth σε smartphones για να καταγράφει πότε οι άνθρωποι έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους, έτσι ώστε, όταν κάποιος βρίσκεται θετικός στον Covid-19, να ενημερώνονται οι επαφές του. Ωστόσο η ινδική εφαρμογή χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα GPS προς ενίσχυση των δεδομένων που συλλέγονται μέσω Bluetooth και αναπτύσσει μια συγκεντρωτική βάση δεδομένων σχετικά με την εξάπλωση της ασθένειας- μια προσέγγιση που πολλές χώρες αποφεύγουν, για λόγους ασφαλείας. Όπως σημειώνει το Reuters, μιμείται επίσης το σύστημα QR code υγείας της Κίνας με μια λειτουργία που βαθμολογεί την πιθανή κατάσταση της υγείας ενός ατόμου με πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας εάν το άτομο είναι ασφαλές, σε μεγάλο κίνδυνο ή φορέας του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!