Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Σχεδιάζει την εξαγωγή 8 εκατ. δόσεων εμβολίων τον Οκτώβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Σχεδιάζει την εξαγωγή 8 εκατ. δόσεων εμβολίων τον Οκτώβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Σχεδιάζει την εξαγωγή 8 εκατ. δόσεων εμβολίων τον Οκτώβριο

Η Ινδία θα εξάγει οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 ως το τέλος Οκτωβρίου, αφού ήρε την απαγόρευση στις εξαγωγές, δήλωσε σήμερα ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέλαβε τη δέσμευση αυτή στη διάρκεια της συνόδου των ηγετών της Quad (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία) στην Ουάσινγκτον χθες Παρασκευή.

Τα περισσότερα από αυτά τα εμβόλια θα πάνε σε χώρες της περιοχής του Ινδικού- Ειρηνικού, όπου η Quad προσπαθεί να ανταγωνιστεί την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, εξήγησε ο Χαρς Βαρντάν Σρίνγκλα στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Ο Μόντι δήλωσε ότι η Ινδία θα προσφέρει οκτώ εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο παράγεται από την αδειοδοτημένη ινδική εταιρεία Biological-E, επεσήμανε ο Σρίνγκλα.

«Το εμβόλιο αυτό θα είναι έτοιμο ως τα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια άμεση παράδοση της Quad στην περιοχή του Ινδικού- Ειρηνικού», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ινδία ήρε αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση στις εξαγωγές εμβολίων, αφού στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 και των θανάτων, ενώ παράλληλα έχει επιταχυνθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης.

Μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως η Ινδία είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων covid-19 σε άλλες χώρες ως τον Δεκέμβριο του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!