Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Ρομπότ διευκολύνει την επικοινωνία των ασθενών σε νοσοκομείο
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Ρομπότ διευκολύνει την επικοινωνία των ασθενών σε νοσοκομείο

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Ρομπότ διευκολύνει την επικοινωνία των ασθενών σε νοσοκομείο

Το ρομπότ «Μίτρα» έχει επιστρατεύσει ένα νοσοκομείο στην Ινδία, για να μετακινείται μεταξύ των θαλάμων, βοηθώντας τους ασθενείς να επικοινωνήσουν με φίλους και συγγενείς.

Το Μίτρα, που σημαίνει «φίλος» στα χίντι, είναι γνωστό από μια εκδήλωση του 2017, κατά την οποία ‘συνομίλησε’ με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που το βοηθά να αναγνωρίζει τα πρόσωπα με τα οποία έχει επικοινωνήσει στο παρελθόν. Ένα τάμπλετ που έχει τοποθετηθεί στο στήθος του Μίτρα επιτρέπει σε ασθενείς να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς και το ιατρικό προσωπικό που δεν έχει πρόσβαση στους θαλάμους. «Χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναρρώσει κανείς και σε αυτό τον χρόνο, όπου οι ασθενείς χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ τις οικογένειές τους, αυτοί δεν επιτρέπεται να τους επισκεφθούν», δήλωσε ο δρ Αρούν Λακχανπάλ, γιατρός στο νοσοκομείο Yatharth Super Speciality Hospital, στην περιοχή Νόιντα, κοντά στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Το ρομπότ χρησιμοποιείται κυρίως από ασθενείς που δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, το Μίτρα χρησιμοποιείται για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με ειδικούς προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης, πρόσθεσε. Το ρομπότ, που ανέπτυξε η νεοφυής εταιρία με έδρα της την Μπανγκαλόρ Invento Robotics, κόστισε στο νοσοκομείο 1 εκατ. ρουπίες (13.600 δολάρια), σύμφωνα με τον Γιατάρτ Τιαγκί, επικεφαλής της εταιρίας λειτουργίας του νοσοκομείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!