Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Πάνω από 60 νεκροί από πλημμύρες, καταστροφές εκατομμυρίων σε καλλιέργειες
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Πάνω από 60 νεκροί από πλημμύρες, καταστροφές εκατομμυρίων σε καλλιέργειες

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Πάνω από 60 νεκροί από πλημμύρες, καταστροφές εκατομμυρίων σε καλλιέργειες

Πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και υπερχείλιση ποταμών σε μεγάλες περιοχές της δυτικής και της νότιας Ινδίας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 60 ανθρώπους από την Τετάρτη και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες ρυζιού, βαμβακιού και άλλες, αξίας δισεκατομμυρίων ινδικών ρουπιών, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Το κρατίδιο της χώρας που πλήττεται περισσότερο είναι η Τελανγκάνα, όπου οι υπερβολικές άκαιρες βροχοπτώσεις χθες και σήμερα πλημμύρισαν την πρωτεύουσα του κρατιδίου, την μεγαλούπολη Χιντεραμπάντ, όπου φιλοξενούνται μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Accenture, η Amazon και η TCS.

Οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν καλλιέργειες αξίας τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων ινδικών ρουπιών (σχεδόν 272 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε το γραφείο του αρμόδιου υπουργού της τοπικής κυβέρνησης.

Στην Τελανγκάνα 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στο γειτονικό δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατάρρευση τοίχων, ηλεκτροπληξία και πνιγμό από υπερχείλιση ρεμάτων, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι από τα δύο κρατίδια.

Οι αρχές στο Χιντεραμπάντ κήρυξαν αργία την Πέμπτη και ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι. Εξαιτίας των πλημμυρών διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλά τμήματα της πόλης.

Κάτοικοι ανήρτησαν φωτογραφίες στο twitter που εμφανίζουν αυτοκίνητα να επιπλέουν, πλημμυρισμένα σπίτια, γραφεία και δρόμους.

Σε ορισμένες περιοχές στο κρατίδιο Μαχαράστρα έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες και στο κρατίδιο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Βομβάης, είναι πιθανό να σημειωθούν έντονες έως εντονότατες βροχοπτώσεις αργότερα σήμερα και αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την καθημερινή πρόβλεψη καιρού της ινδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (IMD).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!