Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της COVID-19
[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της COVID-19

[Η Ναυτεμπορική]: Ινδία: Δίχτυ στον Γάγγη μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της COVID-19

Οι αρχές στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν ότι τοποθέτησαν δίχτυ στον Γάγγη, μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της COVID-19, που είχαν ξεβραστεί στις όχθες του ποταμού.

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του κρατιδίου Μπιχάρ, στην βορειοανατολική Ινδία, Σαντζάι Κούμαρ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι “δίχτυ τοποθετήθηκε” στον ποταμό στο ύψος των συνόρων με το κρατίδιο Ούταρ Πραντές όπου ενισχύθηκαν και οι περιπολίες.

Ο εντοπισμός 71 πτωμάτων στο κρατίδιο Μπιχάρ αναζωπύρωσε τους φόβους ότι ο νέος κορωνοϊός μαστίζει ήδη την τεράστια αγροτική ενδοχώρα της Ινδίας, στην οποία ζουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου “επιλήφθηκε της τραγικής υπόθεσης των πτωμάτων που επέπλεαν” στα νερά του Γάγγη, πρόσθεσε ο Σαντζάι Κούμαρ, εκφράζοντας τη “λύπη του για την τραγωδία και την ζημιά που προκλήθηκε στον ποταμό Γάγγη”.

Ο υπουργός σημείωσε ότι νεκροψίες που έγιναν έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πριν από 4 με 5 μέρες.

Σύμφωνα με κατοίκους που ρωτήθηκαν από το AFP, τα πτώματα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό, που είναι ιερός για τους ινδουιστές, από συγγενείς, οι οποίοι δεν θα διέθεταν τα μέσα για να αγοράσουν ξύλα για την αποτέφρωσή τους ή αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω της έλλειψης χώρου στα αποτεφρωτήρια που έχουν γεμίσει από θύματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!