Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Το μήνυμα του πρύτανη του ΕΚΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Το μήνυμα του πρύτανη του ΕΚΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Το μήνυμα του πρύτανη του ΕΚΠΑ

Στις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τον τελευταίο χρόνο επανειλημμένα την κοινή γνώμη αναφέρεται ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, με αφορμή την Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ο καθηγητής υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερες πράξεις και λιγότερες διακηρύξεις για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, του σεξισμού και της έμφυλης βίας. Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμά του για την ημέρα:

«Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Δυστυχώς, αυτή η ημέρα έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου οι έχουν συγκλονίσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη.

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα συμβολική αλλά και τόσο ουσιαστική εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου μας και του Τμήματος Φαρμακευτικής τιμήσαμε τη μνήμη της .

Η Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, 26 ετών, φαρμακοποιός από το Βέλο Κορινθίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπεσε θύμα γυναικοκτονίας τον Ιούλιο του 2021.

Η οδύνη όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν και παραμένει μεγάλη για τον αδόκητο χαμό, για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, καθώς και όλων των γυναικών που αποτέλεσαν θύματα βίας. Το θέμα αυτό, και τα σχετικά ζητήματα που εγείρονται, απαιτούν, θεσμικά, πράξεις και, λιγότερο, διακηρύξεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που στα Πανεπιστήμια έχουν ήδη συγκροτηθεί οι Επιτροπές Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) με στόχο την εφαρμογή των πολιτικών έμφυλης ισότητας και την άρση των έμφυλων στερεοτύπων, των ανισοτήτων, του σεξισμού και της έμφυλης βίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!