Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ηλιόπουλος: Η ορθή λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ηλιόπουλος: Η ορθή λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ηλιόπουλος: Η ορθή λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ

«Η ορθή λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ», τόνισε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε ότι «Με τη συνταγογράφηση υπάρχει υγειονομική επιτήρηση, το τεστ πραγματοποιείται με την απαραίτητη επιστημονική μεθοδολογία και διασφαλίζεται ότι το αποτέλεσμα θα καταχωρείται κανονικά στη βάση δεδομένων, κάτι που δεν πρέπει να είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης».

Πρόσθεσε, δε, ότι η πραγματοποίηση των τεστ πρέπει να εντάσσεται «στο πλαίσιο τήρησης ενός υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν διασφαλίζεται με τη διαδικασία των self tests που «αρκετά καθυστερημένα- δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ». «Φανταστείτε την εικόνα ενός φαρμακείου το οποίο εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες και σε μία γωνία βρίσκεται κάποιος που κάνει το self test και βρίσκεται θετικός», είπε ο Ν. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τον υγειονομικό κίνδυνο που επιφυλάσσει μια τέτοια διαδικασία.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «το τεστ δεν πρέπει να είναι απλά μια προσωπική επιλογή». «Αν ένας εργαζόμενος εκτιμά ότι έχει πιθανότητες να βγει θετικός και εξαιτίας αυτού να κινδυνεύει με απόλυση ή να αναγκαστεί να δουλέψει απλήρωτες υπερωρίες για ένα μήνα –όπως επιβάλλει το θεσμικό πλαίσιο που έχει φέρει η ΝΔ- τότε αυτό θα είναι αντικίνητρο για να κάνει το τεστ», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!