Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηλ. Μόσιαλος: Μονοκλωνικά αντισώματα μόνο σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη
[Η Ναυτεμπορική]: Ηλ. Μόσιαλος: Μονοκλωνικά αντισώματα μόνο σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη

[Η Ναυτεμπορική]: Ηλ. Μόσιαλος: Μονοκλωνικά αντισώματα μόνο σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη

«Αν είναι να προστατεύσουμε κάποιους από τις επιπτώσεις τις πανδημίας, αυτοί θα είναι όσοι δεν είχαν επαρκές επίπεδο ανοσοπροστασίας μετά τους εμβολιασμούς» έγραψε ο καθηγητής του LCΕ, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε, πως δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες της θεραπείας, καθώς οι ίδιες οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι προς το παρόν δεν έχουν τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής. Άρα, αν υποθέσουμε πως έχουμε στην διάθεσή μας κάποιες ποσότητες μονοκλωνικών «αυτές πρέπει να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη, δηλαδή στους καρκινοπαθείς, στους μεταμοσχευμένους και εν γένει στους συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά ευάλωτοι», έγραψε ο κ. Μόσιαλος.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά δεν έχουμε επαρκείς ποσότητες για τη μαζική διάθεση τους στον γενικό πληθυσμό. Και δεν θα τα έχουμε τους επόμενους μήνες. Επομένως, αν είναι να προστατεύσουμε κάποιους από τις επιπτώσεις τις πανδημίας, αυτοί θα είναι όσοι δεν είχαν επαρκές επίπεδο ανοσοπροστασίας μετά τους εμβολιασμούς.

“Αυτό δεν είναι κάτι που το λέω εγώ: το λένε οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν γιατί -επί του παρόντος τουλάχιστον- δεν έχουν δυνατότητα μαζικής παραγωγής.
Επομένως αν πάρουμε μικρές ποσότητες μονοκλωνικών σε ποιους θα πρέπει να τα χορηγήσουμε; Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν ή σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, που έκαναν το εμβόλιο αλλά δεν ανέπτυξαν αντισώματα και επομένως είναι απροστάτευτοι;”, διερωτήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!