Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη για φωτογράφιση
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη για φωτογράφιση

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη για φωτογράφιση

Η κολεξιόν «Croisière 2022» του Dior τιμά, επίσης, την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Η πολύωρη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα του Οίκου Christian Dior, αποφασίζοντας ομόφωνα και θετικά για την φωτογράφιση των μοντέλων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, που θα αναβιώσει την ιστορική φωτογράφιση του Οίκου με μοντέλα της εποχής το 1951.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για τη φωτογράφηση με το σκεπτικό ότι μέσω των εικόνων που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος που έχει γίνει στο μνημείο τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη δεκαετία του ’50.

Ωστόσο, έβαλε «φρένο» στη βιντεοσκόπηση με την παρουσία μοντέλων για να μην σταλεί το μήνυμα ότι η Ακρόπολη μπορεί να γίνει «πασαρέλα». Κινηματογράφηση του μνημείου μπορεί να γίνει αλλά χωρίς των παρουσία προσώπων.

Σχετικά με τα άλλα αιτήματα του Οίκου μόδας, το ΚΑΣ ενέκρινε τη χρήση των μνημείων της Αρχαίας Αγοράς, του Ηρωδείου, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα, θέτοντας αυστηρούς όρους για τη χωροθέτηση των φωτογραφήσεων και των βιντεοσκοπήσεων όπου ζητήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!