Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Επιτομή του ολοκληρωτισμού η δήλωση Τσίπρα για την εξουσία
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Επιτομή του ολοκληρωτισμού η δήλωση Τσίπρα για την εξουσία

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Επιτομή του ολοκληρωτισμού η δήλωση Τσίπρα για την εξουσία

Αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα», κάνοντας λόγο για επιτομή του ολοκληρωτισμού.

«Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι “θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα”, θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει και συμπληρώνει:

«Κατά τα άλλα σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της “αυταπάτης”».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!