Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 στις ΜΕΘ – 149.000 νέα ραντεβού σε μια βδομάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 στις ΜΕΘ –  149.000 νέα ραντεβού σε μια βδομάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Οικονόμου: Ανεμβολίαστοι 9 στους 10 στις ΜΕΘ – 149.000 νέα ραντεβού σε μια βδομάδα

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας – όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – εξακολουθεί να επιδεινώνεται, εξαιτίας της εποχικότητας και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία. Συνεπακόλουθα, και το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση, παρά την εντυπωσιακή του ενίσχυση τους τελευταίους 18 μήνες» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε πως τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής. Στη χώρα μας, σημείωσε, μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία, προκύπτει ότι 9 στους 10 πολίτες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Επιβεβαιώνονται έτσι ο έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική επιδημία είναι ο εμβολιασμός» επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο, και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται, «υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι. Ενδεικτικά, την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούρια ραντεβού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!