Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οικονομικό επιτελείο: Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομικό επιτελείο: Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομικό επιτελείο: Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, έγινε μια επαναξιολογηση της κατάστασης με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού να παρουσιάζουν προτάσεις με στόχο την συγκρότηση ενός ενιαίου, συνεκτικού και συνολικού κυβερνητικού σχεδίου αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις, σε συνεννόηση με τους εταίρους, θα υλοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όποια μέτρα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντιου χαρακτήρα και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Εν αναμονή και των αποφάσεων του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις σε 3 επίπεδα :

* μέτρα στήριξης επιχειρήσεων λόγω αναγκαστικών μέτρων που ελήφθησαν από το κράτος π.χ. υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων, σινεμά σε νομούς και περιοχές όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κρούσματα (πιθανόν ανακοινώσεις πριν τις 16 Μαρτίου)

* σε περιοχές και κλάδους

* στο σύνολο της οικονομίας.

Στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η στήριξη των επιχειρήσεων μέσω για παράδειγμα της αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων π.χ. καταβολή του ΦΠΑ. Όσον αφορά τα στοιχεία που συγκεντρώνονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξάπλωση του κορονοϊού στην ζήτηση και στην κατανάλωση δείχνουν ότι έως τώρα δεν είναι σημαντικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!