Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική κρίση και κοινωνική έκρηξη: Επιστρέφει ο κόσμος στα όσα έζησε προ δεκαετίας;
[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική κρίση και κοινωνική έκρηξη: Επιστρέφει ο κόσμος στα όσα έζησε προ δεκαετίας;

[Η Ναυτεμπορική]: Οικονομική κρίση και κοινωνική έκρηξη: Επιστρέφει ο κόσμος στα όσα έζησε προ δεκαετίας;

Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

Της Νατάσας Στασινού
nstas@naftemporiki.gr

H αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει εξαιρετικά υψηλή και παρόλο που οι αγορές φαίνεται να την αγνοούν, επιμένοντας στο «πάρτι» τους, οι κυβερνήσεις πρέπει να ανησυχούν. Και τούτο γιατί η νέα αυτή βαθύτατη οικονομική κρίση μεταφράζεται σιγά- σιγά σε πολιτική αβεβαιότητα και κοινωνική αναταραχή.

Οι επενδυτές επιλέγουν την έκθεση στο ρίσκο με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και πιστεύοντας στο αισιόδοξο σενάριο μίας ανάκαμψης τύπου U ή ακόμη και V. Oι πολίτες όμως κοιτούν το τώρα και τις δραματικές ανατροπές στη ζωή και τα σχέδιά τους. Η βαθύτερη ύφεση από την εποχή της δεκαετίας του ’30 και οι μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, παρά το δίχτυ προστασίας, που προσπαθούν να απλώσουν οι κυβερνήσεις τουλάχιστον της Ευρώπης, παγιδεύουν και πάλι τους πάντες στην ανασφάλεια. Και σε αυτό το περιβάλλον της ανασφάλειας είναι που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ο διχασμός, το μίσος, οι κοινωνικές συγκρούσεις.

Η Ευρώπη και ο κόσμος έζησαν πριν από μία δεκαετία τις οξύτατες κοινωνικές επιπτώσεις και τους πολιτικούς σεισμούς που πυροδότησαν η παγκόσμια πιστωτική ασφυξία μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και η κρίση χρέους. Από τις πλατείες των αγανακτισμένων έως την άνοδο της ακροδεξιάς, τον εντεινόμενο ευρωσκεπτικισμό και την απότομη στροφή στον λαϊκισμό τα σημάδια στις κοινωνίες και την πολιτική σκηνή είναι ακόμη ορατά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!