Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: IHS Markit: Σε υψηλό 7 μηνών η μεταποίηση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: IHS Markit: Σε υψηλό 7 μηνών η μεταποίηση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: IHS Markit: Σε υψηλό 7 μηνών η μεταποίηση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο με τον σχετικό δείκτη της δραστηριότητας να σκαρφαλώνει σε υψηλό 7 μηνών.

Ειδικότερα ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών έκλεισε στις 50 μονάδες στο τέλος του γ΄ τριμήνου, τιμή υψηλότερη από τις 49,4 μονάδες του Αυγούστου. Ο κύριος δείκτης κατέγραψε την υψηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο, ενώ η μέση τιμή τριμήνου υπέδειξε μικρή συρρίκνωση των λειτουργικών συνθηκών, ουσιαστικά βελτίωση σε σύγκριση με τη σημαντική επιδείνωση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Η ευρεία σταθεροποίηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου συνέβαλε εν μέρει στην αύξηση της τιμής του κύριου δείκτη. Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Παραγωγής έκλεισε πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, δεδομένου ότι υπήρξαν ορισμένες αναφορές για βελτίωση των συνθηκών ζήτησης.

Τα τελευταία δεδομένα της έρευνας PMI υπέδειξαν ότι οι λειτουργικές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα παρέμειναν αμετάβλητες τον Σεπτέμβριο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος σε μία περίοδο έξι μηνών συνεχούς συρρίκνωσης. Παράλληλα, η παραγωγή σταθεροποιήθηκε σε γενικές γραμμές, λόγω του χαμηλότερου ρυθμού μείωσης των νέων παραγγελιών. Επίσης, οι εταιρείες αύξησαν τον αριθμό εργαζομένων τους για δεύτερο συνεχή μήνα και με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο, παρά τις περαιτέρω ενδείξεις αναξιοποίητου εργατικού δυναμικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!