Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Υγεία:Δικαστικοί κλητήρες παραδίδουν τα χαρτιά των απλήρωτων αναστολών – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους αντικαταστάτες
[Η Ναυτεμπορική]: Υγεία:Δικαστικοί κλητήρες παραδίδουν τα χαρτιά των απλήρωτων  αναστολών – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους αντικαταστάτες

[Η Ναυτεμπορική]: Υγεία:Δικαστικοί κλητήρες παραδίδουν τα χαρτιά των απλήρωτων αναστολών – Άνοιξε η πλατφόρμα για τους αντικαταστάτες

«Ενεργοποιήθηκαν» οι διαδικασίες παράδοσης των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων με παράλληλη παύση πληρωμής τηου μισθού με τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δημόσιες δομές υγείας. Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx, για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. Εντωμεταξύ το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα υγειονομικών να ανασταλεί η απόφαση που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αντιδράσεις

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ. ενώ για αύριο προκηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και το Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή, μπήκαν στο ΠΑΓΝΗ,στην Κρήτη κρατώντας πανό και κατακλύζοντας τους διαδρόμους γραφείων.
«Ανεβήκαμε και περιμένουμε από τη διοίκηση να μας πει τι θα γίνει με τους συναδέλφους που προωθούνται προς αναστολή, οι οποίοι και δεν έχουν πάρει κανένα χαρτί», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Γρηγόρης Κοκοβάκης. Οι ανεμβολίασοι υγειονομικοί στην Κρήτη, υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 500.

Και στη Θεσσαλονίκη έγιναν διαμαρτυρίες καθώς ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ επιχείρησαν να εισέλθουν από την πύλη του νοσοκομείου και ενώ τους απαγορεύτηκε στην αρχή η είσοδος, στη συνεχεία τους επετράπη, χωρίς ωστόσο να ασκούν τα καθήκοντά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!