Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ηφαίστεια και μουσώνες άνοιξαν τον δρόμο στους δεινόσαυρους
[Η Ναυτεμπορική]: Ηφαίστεια και μουσώνες άνοιξαν τον δρόμο στους δεινόσαυρους

[Η Ναυτεμπορική]: Ηφαίστεια και μουσώνες άνοιξαν τον δρόμο στους δεινόσαυρους

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι ο τεράστιος αστεροειδής που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατ. έτη εξόντωσε περίπου το 80% της ζωής συμπεριλαμβανομένων των δεινόσαυρων που κυριαρχούσαν στον πλανήτη για περίπου 170 εκατ. έτη. Η εξαφάνιση των δεινοσαύρων άνοιξε το δρόμο για την άνθηση και κυριαρχία των θηλαστικών και τελικά την εμφάνιση του ανθρώπου.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Μπέρμπινγκχαμ στη Βρετανία αναφέρει και η κυριαρχία των δεινοσαύρων βασίστηκε σε μια παρόμοια πλανητικού επιπέδου καταστροφή που συνέβη πριν από 234 εκατ. έτη. Οι δεινόσαυροι έκαναν την εμφάνιση τους στη Γη πριν από περίπου 250 εκατ. έτη και σύμφωνα με τους ειδικούς για περίπου 20 εκατ. έτη η παρουσία τους στον πλανήτη ήταν αδιάφορη αφού ήταν λίγοι σε αριθμό και δεν έπαιζαν κάποιο ουσιαστικό ρόλο στα οικοσυστήματα που ζούσαν.

Πριν από ένα χρόνο διεθνής ομάδα ερενητών με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ανακάλυψε στοιχεία που υποδείκνυαν ότι πριν από περίπου 234 εκατ. έτη συνέβη ένα συμβάν στη Γη το οποίο ονομάστηκε Carnian Pluvial Episode (CPE). Υπήρξε ένα μπαράζ τρομερών ηφαιστειακών εκρήξεων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Οι συνθήκες που προκλήθηκαν προκάλεσαν κλιματικές αλλαγές οι οποίες ανάμεσα στα άλλα είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων βροχοπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!