Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Υεμένη: Πάνω από 157 αντάρτες νεκροί σε επιδρομές του υπό το Ριάντ συνασπισμού
[Η Ναυτεμπορική]: Υεμένη: Πάνω από 157 αντάρτες νεκροί σε επιδρομές του υπό το Ριάντ συνασπισμού

[Η Ναυτεμπορική]: Υεμένη: Πάνω από 157 αντάρτες νεκροί σε επιδρομές του υπό το Ριάντ συνασπισμού

Φωτογραφία Αρχείου

Ο στρατιωτικός συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη δήλωσε σήμερα ότι σκότωσε περισσότερους από 157 αντάρτες Χούθι το τελευταίο 24ωρο σε νέες επιδρομές περιμετρικά της επαρχίας Μαρίμπ, τελευταίο προπύργιο των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην περιοχή, στον βορρά της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο χώρας.

Ο συνασπισμός, ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση από το 2015, δηλώνει καθημερινά εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα ότι προκαλεί σημαντικές απώλειες στους αντάρτες, κάτι που όμως δεν εμποδίζει τους τελευταίους να προωθούνται προς την Μαρίμπ.

Οι απολογισμοί του συνασπισμού δεν μπορούν επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή και οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν τις απώλειές τους.

“Δεκατέσσερα στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν και περισσότερα από 157 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν” τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε ο συνασπισμός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί τον όρο “τρομοκράτες” όταν αναφέρεται στους σιίτες αντάρτες, που πρόσκεινται στο Ιράν, τον μεγάλο της αντίπαλο στην περιοχή.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο δύο περιοχές γύρω από την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Μαρίμπ, την αλ-Τζουφ (βόρεια) και την αλ-Μπάιντα (νότια). Ο συνασπισμός έπληξε επίσης, εντός της επαρχίας Μαρίμπ, την τοποθεσία Σιρουάχ, δυτικά της πόλης Μαρίμπ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος το 2014 με την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά (βόρεια), οι Χούθι, προσκείμενοι στο Ιράν, πήραν σταδιακά τον έλεγχο ενός μεγάλου τμήματος της βόρειας Υεμένης, εκτός από την Μαρίμπ. Η απώλεια αυτής της στρατηγικής σημασίας επαρχίας θα ήταν καταστροφή για την κυβέρνηση και τον σαουδάραβα σύμμαχό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!