Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Υδροτζέλ για αποτελεσματικότερη θεραπεία τραυμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Υδροτζέλ για αποτελεσματικότερη θεραπεία τραυμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Υδροτζέλ για αποτελεσματικότερη θεραπεία τραυμάτων

Ερευνητές στο UCLA, στο Duke University και σε άλλα συνεργαζόμενα ιδρύματα ανέπτυξαν ένα βιοϋλικό που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον σχηματισμό ουλής μετά από έναν τραυματισμό, οδηγώντας σε αποτελεσματικότερη θεραπεία του δέρματος.

Το νέο αυτό υλικό, που αποσυντίθεται γρήγορα μετά το κλείσιμο του τραύματος, επιδεικνύει πως η η ενεργοποίηση μιας προσαρμοστικής ανοσοαπόκρισης μπορεί να εκκινήσει αναγεννητική θεραπεία τραύματος, αφήνοντας πίσω δυνατότερο και υγιέστερο δέρμα.

Η έρευνα αυτή βασίζεται σε προγενέστερες μελέτες πάνω σε πλαίσια/ «ικριώματα» υδροτζέλ που σχηματίζονταν από σωματίδια μικροκλίμακας, τα οποία συναρμολογούνταν για να δημιουργήσουν μια πολύ πορώδη δομή προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη του ιστού, επιταχύνοντας τη θεραπεία των τραυμάτων. Καθώς το τραύμα κλείνει, το τζελ αυτό (ΜΑΡ- microporous annealed particle) αποσυντίθεται αργά, αφήνοντας πίσω θεραπευμένο δέρμα. Στη νέα έρευνα, που έγινε πάνω σε ποντίκια, η ομάδα έδειξε πως μια τροποποιημένη έκδοση αυτού του υδροτζέλ ενεργοποιεί μια αναγεννητική ανοσοαπόκριση, η οποία μπορεί εν δυνάμει να βοηθήσει σε πιο αποτελεσματική θεραπεία τραυμάτων στο δέρμα, όπως εγκαύματα, κοψίματα και άλλα τραύματα που κανονικά αφήνουν πίσω τους ουλές οι οποίες είναι πιο ευάλωτες σε νέους τραυματισμούς.

«Όταν δημιουργεί ται ένα τραύμα, το σώμα σχηματίζει φυσικά ουλώδη ιστό, αποκαθιστώντας το φράγμα του δέρματος όσο ταχύτερα γίνεται για να μειώσει τον πόνο, τον κίδνυνο μολύνσεων και, σε μεγαλύτερα τραύματα, να αποφύγει την απώλεια νερού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!