Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο ενεργειακής εκδήλωσης της ΡΑΕ στην 85η ΔΕΘ
[Η Ναυτεμπορική]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο ενεργειακής εκδήλωσης της ΡΑΕ στην 85η ΔΕΘ

[Η Ναυτεμπορική]: Το υδρογόνο στο επίκεντρο ενεργειακής εκδήλωσης της ΡΑΕ στην 85η ΔΕΘ

Το υδρογόνο και η παρουσίαση πρωτοβουλιών για τη νέα αυτή τεχνολογία απασχόλησαν τις εργασίες της δεύτερης ενεργειακής εκδήλωσης της ΡΑΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο αμφιθέατρο «Ν. Γερμανός», στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Η εποχή του υδρογόνου: Η μετάβαση προς μία οικονομία μηδενικών ρύπων» άνοιξε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Ψυχογυιός, ο οποίος τόνισε:

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική για το Υδρογόνο, καθηγητής Παντελής Κάπρος, τόνισε πως όλες οι διεργασίες που γίνονται για το υδρογόνο

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, εκτίμησε πως στο άμεσο μέλλον « καθώς και η πιο πράσινη περιφέρεια της Ελλάδας. Συνέχισε λέγοντας:

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής Υδρογόνου (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, αφού συνεχάρη τη ΡΑΕ για την πρωτοβουλία των ενεργειακών Εσπερίδων στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, τόνισε πως «». Και συμπλήρωσε:

Ο γενικός γραμματέας του Hydrogen Europe, Γιώργος Χατζημαρκάκης, υπογράμμισε ότι το θέμα του υδρογόνου «» και εξήρε τις θέσεις του καθηγητή κ. Κάπρου λέγοντας ότι «όΑναφέρθηκε, επίσης, στο εργαλείο του Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) «Υδρογόνο» στο οποίο, όπως είπε, συμπεριλήφθηκαν 128 έργα, που αφορούν δύο τομείς: ο πρώτος αφορά στον τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας και συμπεριλαμβάνει 58 έργα από 15 χώρες, εκ των οποίων τρία ελληνικά και ο άλλος τον τομέα της βιομηχανίας με 70 έργα από 16 χώρες εκ των οποίων δύο ελληνικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!