Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο ιδρυτής της eBay υποστηρίζει την Φράνσις Χόγκεν
[Η Ναυτεμπορική]: Ο ιδρυτής της eBay υποστηρίζει την Φράνσις Χόγκεν

[Η Ναυτεμπορική]: Ο ιδρυτής της eBay υποστηρίζει την Φράνσις Χόγκεν

Η καταγγέλουσα του Facebook, οι αποκαλύψεις της οποίας συγκλόνισαν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, πήρε βοήθεια σχεδόν παρασκηνιακά από έναν μεγάλο παίκτη στον διαδικτυακό κόσμο: τον Πιερ Ομιντιάρ, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του eBay.

Η οικονομική υποστήριξη του Ομιντιάρ, προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα για το πώς οι αποκαλύψεις της Φράνσις Χόγκεν έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στους επικριτές των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών – προσφέροντας μια δυνητικά κρίσιμη ώθηση καθώς αναλαμβάνει μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα που λείπει από πολλούς εταιρικούς καταγγέλλοντες καθώς προειδοποιεί τους βουλευτές, τις ρυθμιστικές αρχές και τις οργανώσεις των μέσων ενημέρωσης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ότι το Facebook θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία βάζοντας τα «κέρδη μπροστά στους ανθρώπους».

Δείχνει επίσης για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν πολλά χρήματα σε όλες τις πλευρές της τεχνολογικής συζήτησης στην Ουάσιγκτον – έναν αγώνα στον οποίο πρώην μέλη της Silicon Valley έχουν από τους πιο αφοσιωμένους εχθρούς της βιομηχανίας.

Ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός οργανισμός Luminate του Ομιντιάρ χειρίζεται τις σχέσεις Τύπου της Χόγκεν στην Ευρώπη και το ίδρυμά του έδωσε πέρυσι 150.000 δολάρια στην Whistleblower Aid, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει τη νομική εκπροσώπηση και συμβουλές της Χόγκεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!