Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χτίζει το Ψηφιακό «Μετασύμπαν»
[Η Ναυτεμπορική]: Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χτίζει το Ψηφιακό «Μετασύμπαν»

[Η Ναυτεμπορική]: Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χτίζει το Ψηφιακό «Μετασύμπαν»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, πρωτοπόρος φορέας στις καινοτόμες τεχνολογίες, τον πολιτισμό και την έρευνα, θα υποδέχεται το κοινό από τα τέλη Οκτωβρίου 2021 στο νέο πολυδύναμο Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας με εντυπωσιακά AR/VR Showrooms, προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods), εργαστήριο VR (Virtual Reality Lab), και πληθώρα AR/VR εφαρμογών.

Το Κέντρο δημιουργεί ένα «οικοσύστημα καινοτομίας», όπου προωθείται η έρευνα και η παρουσίασή της στο ευρύ κοινό, μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας και της αξιοποίησης τεχνολογιών αιχμής σε επιμέρους τομείς της Αγοράς, και στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και των Επιστημών. Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις και τα έργα του Κέντρου παρέχονται δωρεάν στο ευρύ κοινό και στους ενδιαφερόμενους.

Ορισμένες μόνο από τις δράσεις του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας είναι:

• Η δημιουργία εφαρμογών Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, καθώς και η ενσωμάτωση προβολών επαυξημένης πραγματικότητας σε καθημερινές εφαρμογές, οι οποίες, επιπρόσθετα, υποστηρίζονται από αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης και η παρουσίασή τους στο κοινό.

• Η ανάθεση και εκπόνηση ερευνητικών έργων με διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία και ενισχύουν τη διασύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας με την εφαρμοσμένη έρευνα (applied research).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!