Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ειδικοί: Τι ισχύει για μάσκες, lockdown, εγκύους, άρση πατέντας
[Η Ναυτεμπορική]: Ειδικοί: Τι ισχύει για μάσκες, lockdown, εγκύους, άρση πατέντας

[Η Ναυτεμπορική]: Ειδικοί: Τι ισχύει για μάσκες, lockdown, εγκύους, άρση πατέντας

Για τη χρήση της μάσκας, το lockdown, την άρση πατέντας των εμβολίων για τον κορωνοϊό αλλά και τις τυχόν αντενδείξεις των εμβολίων στις εγκύους μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι καθηγητές Τόλης, Τζανάκης και Λουκίδης.

Για την άρση πατέντας ο καρδιοχειρουργός καθηγητής στο Χάρβαρντ Γ. Τόλης υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να διατεθούν άμεσα και πλήρως εμβόλια. Όπως ανέφερε, «όποτε δημιουργείται ιατρική τεχνολογία υπάρχει συναίνεση κράτους – ιατρικών εταιρειών. Το κράτος θέλει το καλό του πληθυσμού αλλά καιοι εταιρείες θέλουν κέρδος, πρέπει να κάνουν απόσβεση των δαπανών για έρευνα. Όταν τραβάει ο ένας, τραβάει ο άλλος η λύση κάπου στη μέση βρίσκεται» είπε.

«Oι μάσκες δουλέψανε, βοήθησαν πολύ. Εγώ σε δυο διαφορετικά περιστατικά δούλεψα με έναν βοηθό σε δύο χειρουργεία, στο ένα ήμασταν 7 ώρες μαζί σε απόσταση εκατοστών, και παρότι με μάσκες ο βοηθός μου αρρώστησε με κορωνοϊό, εγώ δε νόσησα, και μάλιστα δεν ειχα και αντισώματα στον κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Τόλης.

Για την απόφαση στις ΗΠΑ να μην υπάρχει μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αλλά μόνο σε εσωτερικούς, αποσαφήνισε ότι πρόκειται για απόφαση πολλών πολιτειών, αλλά όχι ομοσπονδιακή. «Σε 1 με 1,5 μήνα θα ξέρουμε αν αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα, τόσο από τα κρούσματα, όσο και από τα αναφερόμενα περιστατικά σε νοσοκομεία και στις ΜΕΘ» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!