Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ιατρική μάσκα στη Γερμανία πλήττει τους Πορτογάλους
[Η Ναυτεμπορική]: Η ιατρική μάσκα στη Γερμανία πλήττει τους Πορτογάλους

[Η Ναυτεμπορική]: Η ιατρική μάσκα στη Γερμανία πλήττει τους Πορτογάλους

Η απόφαση της Γερμανίας για υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας πλήττει πορτογαλικές κλωστοϋφαντουργίες που είχαν εξειδικευθεί σε υφασμάτινες μάσκες υψηλών προδιαγραφών.

Kόκκινο πανί αποτελεί πλέον η Γερμανία για τον Φιλίπε Πράτα: «Η απόφαση των γερμανικών αρχών για υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2 μας απέκοψε από μια σημαντική αγορά», λέει ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της κλωστοϋφαντουργίας Daily Day στις παρυφές του Πόρτο. «Επενδύσαμε σε νέα μηχανήματα και know-how για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας. Και τώρα δεν μπορούμε πια να εξαγάγουμε στη Γερμανία».

Το τελευταίο διάστημα η χρήση μάσκας FFP2 έγινε υποχρεωτική εκτός από τη Γερμανία και στην Αυστρία, αλλά και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Daily Day το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο τις 60 θέσεις εργασίας στη μονάδα παραγωγής. «Σκεφτείτε ότι μόλις είχαμε ξεκινήσει να διευρύνουμε τη συνεργασία με τους γερμανούς εταίρους μας», προσθέτει ο Φιλίπε Πράτα.

Υφασμάτινες μάσκες σανίδα σωτηρίας

Πριν ξεσπάσει η πανδημία στα κλωστοϋφαντουργεία της Πορτογαλίας εργάζονταν 130.000 άνθρωποι και οι εξαγωγές, κυρίως σε χώρες της ΕΕ, έφθαναν τα 3 δις ευρώ. Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή στη χώρα άλλαξε δραστικά. Από μια χαμηλού κόστους βιομηχανία, η οποία ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πολύ φθηνότερα κινεζικά προϊόντα, οι πορτογαλικές μονάδες εξειδικεύθηκαν στην παραγωγή ακριβών και υψηλής ποιότητας επώνυμων προϊόντων για εταιρίες του εξωτερικού, αλλά και εγχώριες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!