Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Προς επέκταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Στο βάθος οι Ολυμπιακοί
[Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Προς επέκταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Στο βάθος οι Ολυμπιακοί

[Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Προς επέκταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Στο βάθος οι Ολυμπιακοί

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19 έως τις 20 Ιουνίου, καθώς οι λοιμώξεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στο μεταξύ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρόκειται να ξεκινήσουν σε μόλις 56 ημέρες.

Κυβερνητική ομάδα εμπειρογνωμόνων συμβούλων συνέστησε την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εννέα νομούς (Χοκάιντο, Τόκιο, Αίτσι, Οζάκα, Χόγκο, Κιότο, Οκαγιάμα, Χιροσίμα και Φουκουόκα) που φιλοξενούν τις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει επίσημη απόφαση σήμερα το απόγευμα.

«Οι νέες λοιμώξεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και στο Kansai (στην περιοχή της Οσάκα) η κατάσταση με κρεβάτια στα νοσοκομεία παραμένει ακόμα εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος ηγείται της ιαπωνικής διαχείρισης της πανδημίας.

«Ανησυχούμε για την εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής, επομένως χρειαζόμαστε τη μέγιστη επαγρύπνηση για να το χειριστούμε», πρόσθεσε.

Οι νέες περιπτώσεις στην Ιαπωνία ανέρχονται σε περίπου 4.500 την ημέρα, πέφτοντας από την κορύφωσή τους σε περίπου 7.000 στα μέσα Μαΐου. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι δυσάρεστα υψηλά τα επίπεδα.

Κατά την διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ζητήθηκε από τα εστιατόρια να μην σερβίρουν αλκοόλ και να κλείνουν στις 8 μ.μ. Πολλές άλλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, παραμένουν ανοιχτές.

Η συνεχιζόμενη επανεμφάνιση του Covid-19 και ένα τραχύ πρόγραμμα εμβολιασμού έχουν αναγκάσει πολλούς γιατρούς να ζητήσουν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το 80% του ιαπωνικού κοινού θέλει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!