Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ενάμιση μήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ενάμιση μήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Ιαπωνία: Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ενάμιση μήνα

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιαπωνία αυξήθηκαν σήμερα σε 55, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό εδώ και ενάμιση μήνα μετά την εστία λοιμώξεων που εντοπίστηκε σε γραφείο στην ιαπωνική πρωτεύουσα, για το οποίο δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Το Τόκιο, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, κατέβαλε προσπάθειες να διατηρήσει τα νέα κρούσματα κάτω των 20 την ημέρα, μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχαν επιβάλει οι αρχές στην πόλη στις 25 Μαΐου. Οι αρχές του Τόκιο είχαν δηλώσει ότι μπορεί να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξηθεί σε 50 ή παραπάνω, κάτι το οποίο είχε συμβεί τελευταία φορά στις 5 Μαΐου.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα προτού ανακοινωθεί ο αριθμός αυτός νέων κρουσμάτων, η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε προειδοποίησε για έναν «μεγάλο αριθμό», καθώς περισσότεροι άνθρωποι που υπεβλήθησαν σε τεστ διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό μετά τον εντοπισμό προηγουμένως 7 κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε γραφείο της πρωτεύουσας.

«Το ξέσπασμα κορωνοϊού σε χώρους εργασίας έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα τελευταία», καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να βγαίνουν μετά την πρωτοβουλία «Μείνετε Σπίτι» στην πρωτεύουσα, σημείωσε η ίδια.

«Επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια προχωρούν στη δημιουργία διαχωριστικών και άλλων, αλλά είναι δύσκολο να δούμε τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται στα γραφεία», υπογράμμισε η Κόικε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!