Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα ψάχνει συνεπιβάτες για το ταξίδι του στη Σελήνη
[Η Ναυτεμπορική]: O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα ψάχνει συνεπιβάτες για το ταξίδι του στη Σελήνη

[Η Ναυτεμπορική]: O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα ψάχνει συνεπιβάτες για το ταξίδι του στη Σελήνη

O Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα άρχισε την Τετάρτη μια αναζήτηση για οκτώ άτομα που θα τον συντροφέψουν ως οι πρώτοι ιδιώτες επιβάτες σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη με τη SpaceX του Έλον Μασκ.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να προσκαλέσει καλλιτέχνες για το μιας εβδομάδας ταξίδι, που προορίζεται για το 2023. Όπως είπε ο ίδιος, το εγχείρημα αυτό θα «δώσει σε περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι. Εάν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη, τότε είστε καλλιτέχνης».

Όπως γράφει το Reuters, το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής διαρκεί ως τις 14 Μαρτίου, με τους αιτούντες να πρέπει να περάσουν ιατρικούς ελέγχους και αργότερα μια συνέντευξη με τον Μαεζάβα.

Ο επιχειρηματίας, που πούλησε την επιχείρησή του, Zozo Inc, στη SoftBank το 2019, πληρώνει το πλήρες κόστος του ταξιδιού με το επόμενης γενιάς επαναχρησιμοποιούμενο σκάφος της SpaceX, Starship. «Νόμιζα πως θα υπήρχαν καθυστερήσεις, μα όλα πηγαίνουν βάσει προγράμματος» είπε σε συνέντευξή του ο 45χρονος Μαεζάβα. Σημειώνεται πως δύο πρόσφατα πρωτότυπα του Starship εξερράγησαν στο πλαίσιο δοκιμών, ενώ η SpaceX μετέφερε τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο, με πύραυλο Falcon 9.

«Ο Έλον Μασκ λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τον πιστεύω» είπε ο Μαεζάβα, ο οποίος δεν έχει αρχίσει την εκπαίδευση- που αναμένεται να διαρκέσει μερικούς μήνες- μα προσέχει τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ του και αθλείται, ενώ περνά μερικές ώρες κάθε εβδομάδα σκεπτόμενος την αποστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!