Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Ian Anderson των Jethro Tull φυτεύει δέντρα για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Ian Anderson των Jethro Tull φυτεύει δέντρα για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Ian Anderson των Jethro Tull φυτεύει δέντρα για να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση

Το περιοδικό Rolling Stone, με αφορμή την έκδοση του τεύχους «Climate Crisis», ζήτησε από καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να απευθύνουν μηνύματα για το τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, οι κυβερνήσεις τους και ο καθένας από εμάς ως αντίσταση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής. Ο Ian Anderson των Jethro Tull ανταποκρίθηκε.

«Αν το σκεφτούμε, πρόκειται για ένα πολύ αλληλένδετο ζήτημα, ειδικά στο περιβάλλον του σημερινού κόσμου εν μέσω μια πραγματικής κρίσης πανδημίας. Τα πάντα εξαρτώνται από όλα τα άλλα» λέει ο Anderson και δείχνει με το δάχτυλο τον βασικό υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή: η εξάρτηση της κοινωνίας από τα ταξίδια και τα ορυκτά καύσιμα. Και για να αντισταθμίσει τη δική του εξάρτηση από τα ταξίδια -παρά το ότι χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα δημόσια μέσα μεταφοράς- φυτεύει δεκάδες χιλιάδες δέντρα. Περίπου 40.000, συνολικά, στη φάρμα του στη νοτιοανατολική Αγγλία (30.000, πριν 15 χρόνια και άλλα 10.000, πέρυσι).

«Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ταξιδεύουμε τόσο όσο ταξιδεύαμε στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε σε προσωπικό μέσο μεταφοράς. Βλέπετε, εγώ είμαι άνθρωπος των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Δεν έχω καν δίπλωμα οδήγησης. Ταξιδεύω μαζί με πολλούς άλλους» υπογραμμίζει.

Επισημαίνει τον κίνδυνο που ενέχει η χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς κατά τη διάρκεια της κρίσης της νόσου Covid-19, αλλά θεωρεί δεδομένο το ότι η πανδημία μπορεί να φέρει αλλαγή στην παγκόσμια κουλτούρα (χρήσης) γαιανθράκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!