Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η.Ε.: Ανησυχία για την αύξηση των μεταδοτικών από τα ζώα στον άνθρωπο ασθενειών 
[Η Ναυτεμπορική]: Η.Ε.: Ανησυχία για την αύξηση των μεταδοτικών από τα ζώα στον άνθρωπο ασθενειών 

[Η Ναυτεμπορική]: Η.Ε.: Ανησυχία για την αύξηση των μεταδοτικών από τα ζώα στον άνθρωπο ασθενειών 

Οι ζωονοσογόνες ασθένειες, που μεταδίδονται δηλαδή από τα ζώα στον άνθρωπο, αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν δεν προστατεύσουμε την άγρια φύση και το περιβάλλον, προειδοποιούν ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών.

Συνολικά οι ασθένειες που προέρχονται από ζώα προσβάλλοντας τον άνθρωπο σκοτώνουν κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Η παραγωγή κρέατος αυξήθηκε κατά 260% τα τελευταία 50 χρόνια»

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της εμφάνισης των ζωονοσογόνων ασθενειών, όπως ο Covid-19, σε τρεις παράγοντες, την αυξημένη κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, τις μη βιώσιμες αγροτικές πρακτικές και την κλιματική αλλαγή.

Ο Έμπολα, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο Sars είναι επίσης ζωονοσογόνες ασθένειες. Ξεκίνησαν από ζώα και μεταδόθηκαν στον άνθρωπο. Πώς έγινε όμως αυτό;

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγαν το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και το Διεθνές Ινστιτούτο Κτηνοτροφικής Έρευνας (ILRI), η μετάδοση διευκολύνεται από την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος- μέσα από την υποβάθμιση του εδάφους, την εκμετάλλευση της άγριας φύσης, τις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή. Αυτό διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν τα ζώα με τους ανθρώπους.

«Τον τελευταίο αιώνα έχουμε δει τουλάχιστον έξι εξάρσεις κορωνοϊού» υποστηρίζει η εκτελεστική διευθύντρια του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, Ίνγκερ Άντερσεν. Και συνεχίζει αποτιμώντας την οικονομική ζημιά των ζωονοσογόνων ασθενειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!