Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ben & Jerry’s σταματά να πουλά το παγωτό σε Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ben & Jerry’s σταματά να πουλά το παγωτό σε Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ben & Jerry’s σταματά να πουλά το παγωτό σε Δυτική Όχθη και ανατολική Ιερουσαλήμ

Η Ben & Jerry’s δήλωσε ότι θα σταματήσει να πουλά παγωτά στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία εξήγησε ότι «δεν είναι σύμφωνο με τις αξίες μας να πωλούνται τα παγωτά Ben & Jerry’s στην κατεχόμενη παλαιστινιακή επικράτεια».

Η απόφαση της εταιρείας προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπενέτ ο οποίος είπε ότι η κίνηση αυτή είναι «ηθικά λανθασμένη» και θα αποδειχθεί επίσης «οικονομικά λανθασμένη».

Η Δυτική Όχθη και η ανατολική Ιερουσαλήμ βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή του 1967. Περισσότεροι από 600.000 Εβραίοι ζουν σε περίπου 140 οικισμούς εκεί. Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας θεωρεί τους οικισμούς παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αν και το Ισραήλ το αμφισβητεί, αναφέρει το BBC.

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στις σελίδες της εταιρείας στο Twitter και το Instagram τη Δευτέρα, η Ben & Jerry’s τόνισε ότι η απόφασή της αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των «θαυμαστών και των αξιόπιστων συνεργατών».

Οι αλλαγές θα γίνουν επιτρέποντας στις τρέχουσες ρυθμίσεις αδειοδότησης να λήξουν στο τέλος του επόμενου έτους, ανέφερε επίσης.

«Έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία με τον κάτοχο της άδειας, ο οποίος παράγει το παγωτό Ben & Jerry’s στο Ισραήλ και το διανέμει στην περιοχή», σημειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!