Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες
[Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες

[Η Ναυτεμπορική]: HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τις μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς σε «αγορά» (buy) προχωρά η HSBC, ενώ επιβεβαιώνει τη σύσταση αγοράς για Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Χαρακτηρίζει ευοίωνες τις προοπτικές για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (αν και ελαφρώς χαμηλότερες από τις προβλέψεις των ίδιων τραπεζών), βλέπει δυνατότητα για ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας και επισημαίνει ότι η αξία τους ακόμη δεν αντανακλά τα θετικά αυτά δεδομένα. Αναβαθμίζει έτσι τις τιμές- στόχους.

«Πιστεύουμε ότι τα έμμεσα οφέλη της ανάπτυξης και των υποστηρικτικών συνθηκών στην αγορά για την ποιότητα του ενεργητικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας και αναβαθμίζουμε τις προβλέψεις ROTE κατά 40 μονάδες βάσης στο 8%. Οι υψηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη και την κεφαλαιακή βάση οδηγούν σε υψηλότερες τιμές – στόχους κατά 18% κατά μέσο όρο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η HSBC.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελκυστικές αποτιμήσεις αφού είναι σε discount 45% σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στην περιοχή ΕΕΜΕΑ και σε discount 40% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, παρά τα παρόμοια επίπεδα ROTE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!