Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η HPE αναλαμβάνει την τροφοδοσία ενός από τους γρηγορότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: Η HPE αναλαμβάνει την τροφοδοσία ενός από τους γρηγορότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: Η HPE αναλαμβάνει την τροφοδοσία ενός από τους γρηγορότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο

Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε την ανάθεση συμβολαίου που ξεπερνά τα 160 εκατ. δολάρια από την Κοινή επιχείρηση για την ευρωπαϊκή υπολογιστική υψηλών επιδόσεων (EuroHPC JU) για την κατασκευή ενός από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο με έδρα τη Φινλανδία.

Ο νέος υπερυπολογιστής, τον οποίο η EuroHPC JU αναφέρει ως «LUMI», θα βοηθήσει τους ευρωπαίους ερευνητές και ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς να προωθήσουν σημαντικά την Ε&Α και την καινοτομία σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η πρόγνωση του καιρού και τα AI-enabled προϊόντα.

Ο LUMI χαρακτηρίζεται ως σύστημα «pre-exascale» που θα έχει μέγιστη θεωρητική υπολογιστική ισχύ πάνω από 550 petaflops, η οποία ισοδυναμεί με περισσότερο από μισό exaflop, μια μέτρηση που χρησιμοποιείται στo exascale computing. Είναι επίσης ισοδύναμη με την απόδοση 1,5 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών σε συνδυασμό. Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας της με την EuroHPC JU, η HPE επεκτείνει πόρους υπερυπολογιστών για να επιταχύνει τον ευρωπαϊκό χάρτη πορείας προς την επίτευξη του «exascale computing », το οποίο είναι το επόμενο σημαντικό άλμα στο supercomputing που αναμένεται να προσφέρει 5-10 φορές ταχύτερη απόδοση από τα σημερινά συστήματα.

«», δήλωσε ο PeterUngaro, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, HighPerformanceComputing (HPC) και MissionCriticalSolutions (MCS) στην HPE. « ».

O LUMI της EuroHPC JU θα τροφοδοτείται από υπερυπολογιστές HPE Cray EX με επεξεργαστές AMD EPYC επόμενης γενιάς και GPU AMD Instinct για να προσφέρει πρωτοφανείς επιδόσεις και στοχευμένες δυνατότητες βαθιάς μάθησης για την προώθηση του συνδυασμού μοντελοποίησης, προσομοίωσης, ανάλυσης και AI workloads για την επίλυση σύνθετης έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!