Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: HERA: Ο νέος οργανισμός της ΕΕ για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: HERA: Ο νέος οργανισμός της ΕΕ για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: HERA: Ο νέος οργανισμός της ΕΕ για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας

Τη δομή του νέου οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προετοιμασία ενάντια σε μελλοντικές κρίσεις υγείας με την ανάπτυξη «ιατρικών αντιμέτρων» αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα που επικαλείται το Euractiv.

Εμβόλια, αντιβιοτικά, ιατρικός εξοπλισμός, χημικά αντίδοτα, θεραπευτικά, διαγνωστικά τεστ και εξοπλισμός ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), όπως γάντια και μάσκες, αναφέρονται ως «ιατρικά αντίμετρα» στην πρόταση της Κομισιόν.

Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του νέου οργανισμού, που θα ασχολείται κυρίως με τη βιοασφάλεια και την ενίσχυση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών συστημάτων υγειονομικής προστασίας (HERA) θα αναλυθούν λεπτομερώς σε συζήτηση στις 14 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του 27μελούς Σώματος των Επιτρόπων. Στη συνέχεια, θα εγκριθεί επίσημα την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να γνωστοποιηθεί η πρόταση.

Η σύσταση του νέου οργανισμού ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, με στόχο να γίνει ο βασικός παράγοντας για την ενίσχυση της ικανότητας της Ευρώπης να προλαμβάνει, να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται γρήγορα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης διασυνοριακής υγείας.

«Ο COVID-19 δεν θα είναι η τελευταία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον κόσμο για τη δημόσια υγεία, ούτε θα είναι απαραίτητα η χειρότερη», γράφει αξιωματούχος της ΕΕ στα έγγραφα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βελτίωσης της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση «των συνεχών και αυξανόμενων κινδύνων, όχι μόνο πανδημιών αλλά και απειλών όπως η βιοτρομοκρατία».

Η ανακοίνωση του οργανισμού HERA, ο οποίος θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2022 μετά από μια σύντομη μεταβατική φάση, αναμένεται να είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της ομιλίας για την κατάσταση της Ένωσης που θα εκφωνήσει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!